Farel Vilijams imenovan za kreativnog direktora brenda Louis Vuitton

Vizionarski umetnik, producent, tekstopisac, filantrop, modni dizajner i preduzetnik Farel Vilijams postaje kreativni direktor muških kolekcija brenda Louis Vuitton.

Njegova prva kolekcija za Louis Vuitton biće predstavljena ovog juna tokom Nedelje muške mode u Parizu. Farel Vilijams preuzima ulogu koju je ranije imao Virdžil Ablo koji je preminuo u novembru 2021.

„Drago mi je što mogu da poželim dobrodošlicu Farelu, nakon naše saradnje 2004. i 2008. za Louis Vuitton, kao našem novom kreativnom direktoru muških kolekcija. Njegova kreativna vizija izvan mode će nesumnjivo odvesti Louis Vuitton ka novom i veoma uzbudljivom poglavlju“, rekao je Pjetro Bekari, predsednik i izvršni direktor Louis Vuitton.

Najnoviji muški kreativni direktor Louis Vuitton modne kuće može se pohvaliti sa 13 Gremi nagrada i ASCAP nagradom Golden Note 2012. Dobio je dve nominacije za Oskara za svoju originalnu pesmu „Happy“ i nominovan je kao koproducent za najbolji film Hidden Figures (2016).

Umetnik je 2019. osnovao YELLOW, neprofitnu organizaciju koja pomaže mladima da ostvare svoj potencijal. Godine 2020. Vilijams je pokrenuo Black Ambition, neprofitnu inicijativu koja pruža pomoć ka uspehu za crne i latino preduzetnike koji pokreću novoosnovane kompanije u oblasti tehnologije, zdravstva i potrošačkih proizvoda/usluga.

Farel je takođe uspešan kao modni dizajner i preduzetnik sa svojim Billionaire Boys Club i Ice Cream projektima među drugim brendovima. U jesen 2019. godine, Vilijams i Dejvid Grutman otvorili su i Swan i Bar Bevy u dizajnerskom okrugu u Majamiju, i The Goodtime Hotel 2021. godine.

Luxury Experience