Dior predstavlja savršenu kolekciju za pustinjske ratnike

Više slika

Više slika

Kim Džons se definitivno može nazvati inovatorom, budući da od 2018.godine u svojim rukama drži kormilo Dior Homme i konstantno predstavlja neverovatne kolekcije koje reinterpretiraju klasične stilove ove modne kuće kao nešto sasvim novo…

Za svoju proleće/leto 2023 kolekciju Dior se udružio sa Ilajem Raselom Linecom iz brenda ERL, kako bi zajedno kreirali asortiman koji odiše kalifornijskim kul vibracijama, ali je za pre-fall 2023 Džons otputovao u Egipat i posetio piramide u Kairu.

Ova kolekcija proslavlja Džonsovu ljubav prema putovanjima, budući da je on odrastao u Bocvani, Tanzaniji, Etiopiji, Keniji i Gani. Koristeći Velike piramide kao mističnu poleđinu, dizajner je antičke strukture prebacio u budućnost savremenim asortimanom, zahvaljujući kom su modeli postali svojevrsni pustinjski ratnici.

Glasna tehno muzika pokrenula je reviju i postavila ton za uzbudljive scene koje su usledile. Osvetljenji koridori vodili su modele kroz peščane staze dekorisane laganim materijalima koji su ih štitili od puderastog povetarca.

Uglađeni dvodelni setovi ponuđeni su u neutralnim tonovima, a ispraćeni su delikatnim blejzerima, dugačkim šalovima i tilom koji se lepršao oko njih. Vrećaste pantalone kombinovane su sa topovima dekorisanim štrastom i kapuljačama od organze, koje su se pretvarale u štitove za lice.

Prefinjena odela, drapirani pleteni komadi i bomber jakne su usledile, akcentovane dvoslojnim kaiševima, grejačima za ruke i prozirnim kacigama koje su još jednom predstavile zaštitu od pustinjskih vetrova. Nagoveštaji žute i narandžaste pojavljivali su se na odevnim kombacijama, bacajući jedinstvenu svetlost na inače zagasitu ponudu, koja deluje kao da ne potiče sa naše planete.

Geometrijski štitovi za grudi savršeni za borbu prsa u prsa šetali su pored trenč mantila sa rajsferšlusima, grafičkim majicama i komadima sa zmijskim dezenom, dok su se pletene korpe pretvorile u rančeve, ispraćene obućom za avanture.

Čitavu kolekciju možete pogledati u našoj galeriji.

Luxury Experience