Dior muška kolekcija za jesen ’22 inspirisana je Džekom Keruakom

Kim Džons, umetnički direktor muške odeće brenda Dior predstavio je svoju kolekciju za jesen 2022, kao proslavu beskrajne kreativnosti. Ljubitelj književnosti i umetnosti, Džons slavi život Džeka Keruaka, gledajući na pisca kao na inspiraciju za ovu sezonu.

Istoričari često prepoznaju Keruaka kao jednog od najvećih glasova Bit generacije, a njegovo objavljeno delo „Na putu“ je veoma cenjeno. Povezujući Keruaka sa modom, umetnikovo nasleđe i doprinos književnosti daje poređenje sa onim što je dizajner Kristijan Dior uradio za modu.

Za jesen, Džons kombinuje prefinjenost pariske modne kuće sa savremenom, neformalnom udobnošću američke sportske odeće. Univerzitetski kaputi od kariranog tvida nude meku suprotnost Diorovom karakterističnom kroju. Pletiva „Fair isle“ ima tkani logo „CD Diamond“, dok originalna svila iz 1960-ih daje autentičnost i šik dekoraciju.

U najočiglednijem znaku Keruaka u kolekciji, svilu i kožu krase ručno oslikane i štampane ilustracije iz autorovog prvog izdanja. Uz ležernu notu, starinski isprani teksas dodaje utemeljenu ležernost Diorovoj kolekciji za jesen 2022. istovremeno naglašavajući suštinski američki stil.

Luxury Experience