Dior Homme predstavlja prvu kolekciju napravljenu od reciklirane morske plastike

Više slika

Više slika

Po prvi put, umetnički direktor Dior Homme Kim Džons i ekološka organizacija Parley For The Oceans udružuju se oko kapsul kolekcije napravljene od reciklirane morske plastike.

Dok se sunčani dani konačno vraćaju, modne kuće otkrivaju svoje kolekcije odeće za plažu posvećene letnjoj modi. Dior je za svoju mušku kolekciju izvršio dvostruku dužnost. Da bi dizajnirala ovu kolekciju, kuća je udružila snage sa udruženjem Parley For The Oceans, koje proizvodi jedinstveni materijal stvoren od recikliranog morskog plastičnog otpada.

Započeto 2019. godine, zajedničko istraživanje između dva partnera, vođeno željom za eko-inovacijom, dalo je život novim predivama i tkaninama, dizajniranim u Parley Ocean Plastic®. Nova prediva napravljena su od recikliranog morskog plastičnog otpada prikupljenog na obalama i ostrvima širom sveta (uključujući Maldive, Dominikansku Republiku i Šri Lanku), zatim pretvorena u materijale visokih performansi od strane Parley Ocean Plastic® i njihove međunarodne mreže.

Ova vlakna su zatim prerađena u srcu Diorovih radionica što je bio veliki izazov za zanatlije koji su od ovog recikliranog poliestera proizveli visokokvalitetne tkanine, poput žakarda, mrežastog pletiva ili čak tehničkog platna.

Potpuno ekološki dizajnirana, kolekcija naglašava nasleđe kuće, koketirajući sa zelenim pristupom. Kreacije okupane suncem, uključujući peraje brenda Dior, masku za ultra-modernu sesiju ronjenja, dukseve, majice i bermude, savrešene su za uživanje u letnjim danima.

Luxury Experience