Da li je klasičnoj modi došao kraj

Kada se radi o muškoj modi i eleganciji, moramo priznati da se situacija u svetu dizajniranja na neki čudan način promenila u proteklih nekoliko godina…

Prava, istinska elegancija, odelo besprekornog kroja koje pristaje kao saliveno, uglađene cipele od najfinije kože, savšreno bele košulje akcentovane kravatom od prefinjene svile, zamenjeni su modernim i urbanim verzijama, koja u brojnim ljubiteljima tog originalnog stila budi ogorčenost. Na granici androginije, muška moda sve više poprima obrise ženske i obrnuto, stvarajući na neki način nedefinisane komade tkanine, koji padaju onako kako im volja, deluju pohabano i iznošeno kada su tek kupljeni, a svoju moć i stav osobe koja ih nosi izražvaju neon ispisima, nedovršenim porubima, rupama i neobičnim nijansama.

Ipak, situacija nije toliko crna za ljubitelje klasike – iako postoji samo šačica modnih dizajnera koji mogu poneti titulu maestro, oni nas ipak oduševljavaju svojim novim ponudama, koje predstavljaju savremenu interpretaciju svega što smo već videli, ali i zavoleli. Muškarac u odelu koje mu pristaje kao da je šiveno za njega je prizor koji ostavlja bez daha, mami poglede i komentare i ostavlja utisak moći koja je neopisiva.

Barem nam deluje da to bio slučaj sa najnovijom Giorgio Armani Made to Measure kolekcijom, koja je upravo sada dobila i svoju kampanju. Umetnički krojevi tradicionalnog italijanskog brenda našli su se u centru pažnje nove kampanje, na kojoj je radio Đulio Rustikeli. Modeli Doni Luis i Dominik Melhior odišu prirodnom prefinjenošću u Giorgio Armani Made to Measure odelima. Modeli služe kao prava vizija elegancije u sartorijalnim komadima, koji akcentuju “bogatstvo krojene izrade”. Rustikeli je naglasio klasične elemente Giorgio Armani muškarca uz pomoć oštrih, čistih portreta, bez ikakvih suvišnih detalja. Kombinacija crno-belih portreta i onih u boji, savršeno nam stavljaju do znanja da klasika nikada neće izaći iz mode.