Corneliani predstavlja svoju novu sartorijalnu ponudu

Corneliani brend nastavlja da rafinira svoje održive prakse i ove sezone…

Glavni ukras njihove najnovije prezentacije bio je Circle – projekat sa četiri totalna looka, proizvedena sa niskm uticajem na prirodno okruženje, upotrebom sertifikovanih organskih materijala, uključujući mešavinu vune i kašmira, bez hemijskih boja, Lyocell, biorazgradivu tkaninu baziranu na celulozi, tehnografen, visokotehnološki materijal sa antibakterijskim, termalnim i antistatičkim osobinama, reciklirani eko-kašmir i održivo uzgojeni organski pamuk. Sve odevne kombinacije kreirane su u klasičnom Corneliani sartorijalnom stilu, dok su osveženi modernim preokretom i komforom.

Stefano Gaudioso Tramonte, direktor dizajna Corneliani brenda, bavi se mnogim stvarima u ovom trenutku. Pored njihove glavne linije, koja je dobila brojne iteracije unapređenih, ali opet klasičnih odela i kaputa dizajniranih sa sartorijalnom ekspertizom po kojoj je brend poznat, on je predstavio i Corneliani Travel Tech.

Ova praktična, ali ipak elegantna linija posvećena je svetskim putnicima, koji žele da izgledaju moderno i uglađeno, od trenutka ukrcavanja u avion, pa sve do stizanja do željene destinacije. Još jedan dodatak koji će već popularan jeste Corneliani Adaptive – kapsul kolekcija koja se sastoji od ultra-laganih, ležernih blejzera, kreiranih sa visokotehnološkim patentiranim materijalima.

Čime god da se bavi, Stefano svakako kreira odvažnu viziju uglađenog čoveka modernog doba, spremnog za sve što mu jedan dan ponudi.

Foto: Vogue