Cena ove nove košulje se menja na osnovu berze

Ako ste neko ko prati berzu, najnovija Eton košulja je prava stvar za vas.

Nova Index košulja uglednog švedskog brenda ima cenu koja varira prema Nasdaq-u. Cena košulje će se dinamički menjati svakih pet minuta u trgovačkim danima u tandemu sa Nasdaq kompozitnim indeksom. Sa osnovnom cenom od 280 dolara, košulja će ili smanjiti ili povećati cenu u skladu sa procentualnim gubitkom ili dobitkom indeksa, prema Women's Wear Daily.

„Stalno smo inspirisani težnjom naših kupaca za izvrsnošću“, rekao je izvršni direktor Eton brenda David Torevik u izjavi. „Ideja da mogu da se angažuju sa inovativnim konceptualnim proizvodom, indeksnom košuljom, omogućava im da donesu prave odluke u pravo vreme, izdržavajući vreme.”

Po uzoru na belu košulju od kepera sa potpisom brenda, košulja Index ne odstupa mnogo od klasičnih varijanti iz prošlog veka, ali nekoliko skrivenih detalja održava temu berze. Na plaketu ćete naći vezene ikone bika i medveda, simbole optimizma i pesimizma koji odražavaju izgled berze. Bik sedi između kragne i prvog dugmeta, a medved je smešten između prvog i drugog dugmeta. Kao rezultat, dve životinje mogu ostati skrivene ili pokazane na Vol Stritu.

Eton je došao na ideju za Index košulju kao odgovor na trenutnu globalnu ekonomiju, konkretno na to kako ekonomski uslovi utiču na ponašanje kupaca. Proizvođač košulja se takođe nada da će se simboli bika i medveda dopasti i iskusnim finansijerima i novijim trgovcima koji se nadaju da će dobiti veliku pobedu preko Berze.

U vreme pisanja ovog teksta, Index košulja je koštala 268,49 dolara, što je odraz pada Nasdaq. Ali uz svu volatilnost koja se trenutno dešava na tržištu, verovatno je da se njena cena neće zadržati duže vreme - pitanje je samo da li će ići gore ili dole. Ostavićemo to predviđanje (modnim) posmatračima tržišta među nama.

Luxury Experience