Belstaff Trialmaster: Legendarna bajkerska jakna slavi 75 godina sa tri nove ograničene verzije

Belstaff slavi 75 godina legendarne Trialmaster jakne sa 3 nova ograničena modela. Ograničene na 100 komada, nove kreacije slave prošlost, sadašnjost i budućnost brenda.

Bilo je to 1948. u Škotskim visoravnima kada je Six Days Trial, iscrpljujuća moto trka (prva održana 1909.), trebalo da se održi po drugi put posle sedmogodišnje pauze zbog Drugog svetskog rata. Dok su se vozili motociklima, učesnici su viđeni kako nose kratku pamučnu jaknu sa pojasom, koja je bila vodootporna sa teškim slojem voska. Originalna jakna se zvala Belstaff Trialmaster, predstavljena je te godine i bila je specijalno napravljena da izdrži stroge terenske motociklističke trke. Danas, 75 godina kasnije, Trialmaster nastavlja da stvara istoriju, kao i Six Days Trial u Škotskoj, koji se danas smatra najstarijim moto skupom na svetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Belstaff (@belstaff)

Da bi obeležio ovu priliku, Belstaff predstavlja tri nove ograničene verzije svoje najpoznatije kreacije, koje će biti ograničene na 100 komada svaka i već su dostupne na sajtu brenda.

Novi dizajni, nazvani Trialmaster Tribute, Trialmaster 75 Edition i Trialmaster Concept, odražavaju prošlost, sadašnjost i budućnost trkačke jakne. Sve tri izražavaju vremensku liniju Trialmaster na različite načine, a svaka će doći sa ograničenim izdanjem značke za godišnjicu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Belstaff (@belstaff)

Za proces dizajna, Belstaff tim je konsultovao arhivu kompanije, koja uključuje 500 jakni, dodataka i drugih predmeta. Pregled ovih arhiva – koji sadrže Trialmastere koji datiraju iz 1950-ih, 60-ih, 70-ih pa sve do sadašnje decenije – takođe je otkrio koliko se malo toga promenilo u odeći koja je predstavljena četiri godine pre krunisanja Elizabete II za englesku kraljicu.

Tokom svoje duge istorije, Trialmaster je dosledno demonstrirao praktične karakteristike kao što su kopčanje na vratu, ojačana ramena i laktovi, podesivi pojas oko struka i četiri džepa - gornji levi je ušiven dijagonalno, kako bi vozači imali pristup svim mapama i dokumentima.

„Došlo je do nekih promena kada je reč o tkanini, uklapanju i funkciji kako bismo se uskladili sa današnjim, ali je i dalje verna svom pretku“, kaže kreativni direktor brenda Belstaff, Šon Mur o evoluciji stila.

Luxury Experience