Van Cleef & Arpels slavi dolazak proleća novom kolekcijom Two Butterfly

Svake godine, u čast dolaska proleća, Van Cleef & Arpels kreira unikatne komade nakita inspirisane buđenjem prirode.

Kolekcija Two Butterfly je prvi put lansirana 2001. godine i stalno je predstavljala leptire sa krilima od obojenog kamenja. Leptiri su se tokom godina pojavljivali izrađeni od drveta, laka, emajla, sedefa i ukrasnog kamenja.

Figurice leptira iz kolekcije Two Butterfly, kultne za ovaj brend, pojavljuju se sada u novim dizajnima i nijansama. Ove godine, po prvi put, figure leptira od žutog zlata dopunjene su jarko plavim tirkizom i dijamantima koji spektakularno svetlucaju. Kolekcija uključuje privezak za lančić, prsten za dva prsta i minđuše.

Tirkiz je dugo bio cenjen zbog svojih živih azurnih nijansi. Čak i u danima starog Egipta, korišćen je za proizvodnju verskih predmeta. Danas se Van Cleef & Arpels ponovo okreće ovom kamenu i slavi njegovu lepotu u svojim remek-delima nakita.

Kamenje za kolekciju Two Butterfly pažljivo su birali draguljari kuće, na osnovu zahteva harmonije i ujednačenosti nebeskoplave nijanse. Četiri kamena formiraju krila leptira, uokvirena su žutim zlatom, čiji je sjaj pojačan blistavim dijamanata.

Dijamanti za proizvode su takođe pažljivo odabrani: koristi se samo kamenje boje od D do F i čistoće od IF do VVS2.

Luxury Experience