Van Cleef & Arpels odaje počast Zodijaku zadivljujućim nakitom

Nebeska sazvežđa su bila trajni izvor inspiracije za ljubavnike, sanjare i kreativne duše. Slično tome, znaci zodijaka dugo su fascinirali dizajnere proslavljenog pariskog brenda nakita Van Cleef & Arpels.

Kolekcije nakita koje uključuju priveske, narukvice, kopče i dugmad za manžetne, redovno se pojavljuju u asortimanu brenda tokom decenija, od kojih su mnoge ukrašene materijalima kao što su drvo, dijamanti, sedef i ukrasno kamenje. Od 2014. godine, znaci zodijaka se pojavljuju na različitim Van Cleef & Arpels satovima, uključujući i hvaljenu seriju Zodiaque Lumineux iz 2018.

Sada nam poznati luksuzni brend nakita predstavlja novu kolekciju "Zodiaque" koja odaje počast svakom od 12 astroloških znakova na dva različita načina: sa izborom dugih ogrlica optočenih retkim ukrasnim kamenjem koje ilustruje simbole i elemente kojima pripadaju i medaljonima od punog žutog zlata koji takođe prikazuju različite znakove Zodijaka.

Dvanaest dugih ogrlica prikazuju znakove u trodimenzionalnom reljefu. Na prednjoj strani prikazani su simboli zodijaka od ružičastog zlata u prvom planu, dekorisani pozadinom koja ističe njihov element - zemlju, vazduh, vatru ili vodu. Isti materijali i tehnike krase poleđine ogrlica, prikazujući  astrološke simbole i datume.

Među zemljanim znacima, Devica je predstavljena malahitom sa talasastm motivima, Bik hromiranim aventurinom, a Jarac amazonitom. Materijali koji se koriste za vazdušne znakove odražavaju lepotu noćnog neba: lapis lazuli koji predstavlja Blizance, plavi aventurin za Vodoliju i svetlucavi zlatni opsidijan za Vagu. Vatreni znakovi su evocirani materijalima koji sugerišu plamen, lavu i žar: gvozdeno oko za Ovna, crveni piterzit za Strelca i crveni jaspis za Lava. Vodeni znaci su, u međuvremenu, dočarani materijalima koji podsećaju na okeanske dubine, sa plavim kvarcom za Raka, sodalitom za Ribe i tirkizom za Škorpiju. 

Medaljoni od čvrstog zlata počeli su da se pojavljuju kao deo Van Cleef & Arpels kolekcija od 1950-ih i brzo su postigli veliki uspeh, dostupni u širokom spektru veličina i oblika. Sada se spektakularno vraćaju u kolekciju "Zodiaque", kao prvi astrološki medaljoni kuće, proizvedeni u novoj veličini od 21 mm. Kao i ogrlice, ovo medaljoni od žutog zlata imaju trodimenzionalni prikaz znakova i datuma zodijaka sa obe strane.