Spektakularni Bentley komad u čast stogodišnjice brenda

Bentley Motors i Heinz Mayer, renomirana porodična juvelirnica, spojili su se kako bi proslavili stogodišnjicu slavnog brenda opčinjavajućom dijamantskom ogrlicom, sa neverovatnim dragim kamenom koji potiče iz Afrike…

Juvelirski komad je upravo predstavljen tokom 2019 Jewelry Arabia sajma u Bahreinu i moramo priznati da je jednom rečju, divan. Osmišljena od strane Bentley dizajnera, Krisa Kuka, ogrlica sadrži veličanstvenu zlatnu i platinastu postavku sa kruškolikim žutim dijamantom teškim 20.08 karata, koji svoju neobičnu boju duguje molekulima nitrogena u svom sastavu. Njen dizajn inspirisan Bentley krilima, dok je sam kamen smešten u kolevku napravljenu od 18-karatnog žutog zlata, koja je dodatno dekorisana sa 56 prirodnih dijamanata i laserski graviranim detaljima.

Komentarišući slavljeničku ogrlicu, Kuk je rekao u izjavi: “Saradnja između Heinz Mayer i Bentley Motors predstavlja sam vrhunac ručno izrađenog kvaliteta i dizajna. Za našu stogodišnjicu kreirali smo unikatni komad nakita koji je inspirisan EXP 100 GT. Centralni komad u našem konceptu automobila je elegantna vizualizacija korisničke kontaktne tačke sa vozilom. Ovim komadom nakita smo želeli upravo to da predstavimo”.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Fashion