Skupoceni plavi dijamant Jane Seymour

Korporacija World of Diamonds, nedavno je predstavila svetu magični plavi dijamant, koji je nazvan po holivudskoj glumici i nekadašnjoj Bond devojci - Džejn Sejmur.

Dijamant jastučastog oblika ima 2.08 karata i postavljen je u prsten od platine sa cvetnim motivima i može se pohvaliti sertfikatom čistoće od VS1. Dijamant poseduje sertifikat GIA (Institut koji se bavi izučavanjem dragog kamenja, Amerika). Dragulj poput ovog, se retko viđa i svakako se ne prodaje po maloj ceni. Procenjena vrednost prstena je 2 miliona dolara, što je otprilike po 1 milion za svaki karat! Nakon čitave godine planiranja i procene, konačno je dobio savršenu proporcijsku formu.

U svojoj izvornoj gruboj i neobrađenoj formi, dijamant nije bio simetričan, što znači da je bilo neophodno precizno sečenje kako bi dijamant sačuvao svoju prelepu boju. Izdržljiva platina u kombinaciji sa roze zlatom, odabrana je kako bi bilo stvoreno idealno okruženje za prelepi kamen. Ukupno 3 majstora iz Ženeve, radila su danonoćno kako bi kreirali cvetne detalje za prsten. Prsten Jane Seymour je potpisan od strane “W.O.D. Genève” i ima oznaku “PT950”. PT je u juvelirskom svetu skraćenica za platinu, a broj 950 se odnosi na broj promila čistoće platine.

Glumica Džejn Sejmur s ponosom je prikazala prsten, noseći ga na večeri koju je korporacija World of Diamonds upriličila u Singaporu. Inače, cvetni motiv na samom prstenu predstavlja eleganciju i gracioznost po kojoj je glumica poznata, a izbor vrste cveta koji je na prstenu – Erodium malacoides, simboliše njenu prizemnost i jednostavnost.

“Iako sam tolike filmove snimila, ponekad shvatim da bi bilo bolje da su se ti magični filmski momenti desili u realnom životu”, rekla je glumica.

Ovaj dijamant se izdvaja i po tome što je kompletno nov, jer kada su u pitanju plavi dijamanti koji se pojavljuju na aukcijama, to su uglavnom oni koji su bili u prethodnom vlasništvu. Ipak, World of Diamonds uopšte ne žuri da ovaj dijamant stavi na aukcijsku prodaju. Umesto toga, kažu voleli bi da istraže i provere kupce, kako bi bili sigurni da će ovaj dijamant otići u ruke vrsnog poznavaoca ovako retkog kamena, koji će na kraju krajeva, ceniti njegovu vrednost.

“Pozivam vas da ovaj kamen, ovu vrhunsku kreaciju, ne posmatrate samo kao bilo koji drugi primerak nakita u svetu visokog juvelirstva. To je više kao vrhunska poslastica, nešto poput mega luksuzne jahte ili karte za putovanje na Mesec”, rekao je Karan Tilani, direktor World of Diamonds korporacije.

N.V.T.

Luxury Experience