Louis Vuitton kupio dijamant od 549 karata

Dijamanti su svima najbolji prijatelji, a Louis Vuitton je upravo kupio ogromni dragoceni kamen koji potiče iz Bocvane…

Prema navodima, dok je Louis Vuitton modna kuća stara oko 166 godina, njihov novi najbolji prijatelj datira iz perioda od pre 1 ili 2 milijarde godina, a dobio je ime Setunija. U prevodu sa lokalnog jezika, Setunija znači cvet, a sada već slavni kamen otkriven je od strane brenda Louis Vuitton u partnerstvu sa kompanijom Lucara, vodećim proizvođačem velikih i izuzetnih dijamanata, i HB Antverpen.  

Zajedno, oni će Setuniju pretvoriti u brušene i polirane dijamante koji će se koristiti za izradu nakita po meri za vrhunsku klijentelu brenda Louis Vuitton. Proizvodnjom će rukovoditi HB Antverpen koji će pomoću tehnologija skeniranja i planiranja odrediti cenu četvrtog najvećeg dijamanta u istoriji Bocvane. Izvršna direktorka kompanije Lucara, Ira Tomas rekla je: „Izuzetno smo zadovoljni što nastavljamo svoj rad na revolucionarnom partnerstvu uspostavljenom ranije ove godine. Louis Vuitton i HB Antverp transformisaće Setuniju ... u izvanrednu kolekciju dijamanta po meri, udovoljavajući isključivo željama globalne baze kupaca kompanije Louis Vuitton. "

Sevelo, još jedan je ogromni „nebrušeni dijamant“ težak 1.758 karata u vlasništvu Louis Vuitton brenda, koji ga je kupio početkom ove godine. To je drugi najveći dijamant na planeti.