Louis Vuitton debituje novom kolekcijom nakita LV Diamonds

Legendarni motiv cveta monograma odmah je prepoznatljiv kao simbol brenda Louis Vuitton  otkako ga je prvi put kreirao Žorž Viton 1896. godine.

Monogram je ukrašavao torbe, odeću i modne dodatke, obeležavajući Louis Vuitton kolekcije decenijama. Danas se kuća dodatno oslanja na prepoznatljivi simbol povodom lansiranja nove kolekcije LV Diamonds.

Dizajnirana od strane umetničke direktorke za satove i nakit Frančeske Amfiteatrof, svaki komad u kolekciji koristi novi oblik monograma Louis Vuittona sada poznat kao LV Monogram Star. Nakon monograma u obliku cveta, sada je predstavljen u obliku zvezde, očarava sa 53 fasete i šiljastim krajevima i podseća na cvet monograma u obliku zvezde koji je kreirao Žorž Luj Viton.  

Amfiteatrof se poigrava sa kolekcijama Louis Vuitton iz prošlosti kreirajući novu liniju uniseks nakita koja poštuje estetiku kuće. Prstenje od platine odaje počast Gastonu Vitonu u Art deko stilu iz 1920-ih i 1930-ih, dok minđuše i privesci nose dvostruki motiv i izrađeni su od belog i roze zlata, a kompleti uniseks nakita svetlucaju zahvaljujući dijamantima.

Najnovija kolekcija LV Diamonds sadrži 22 prstena, uniseks kaiševe, minđuše i priveske. Cene variraju od 880 do 4.500 dolara za uniseks prstenje, 4.000 do 48.000 dolara za dijamantsko prstenje LV Monogram Star i 352.000 dolara za dijamantske minđuše LV Monogram Star. Privesci iz kolekcije se prodaju u rasponu od 3.700 do 29.000 dolara, dok se minđuše mogu kupiti za 2.500 do 26.000 dolara.

Povodom laniranja kolekcije objavljena je reklamna kampanja u kojoj nemačka manekenka Ana Evers predstavlja upečatljive dizajne LV Diamonds kolekcije.  

Luxury Experience