Fabergé x Game of Thrones high jewelry kolekcija

Izvanredna priča i višestruko nagrađivana televizijska HBO® serija, Igra prestola, ovekovečena je u kolekciji nakita od strane kompanije Faberge.

Kolekcija nakita Faberge x Game of Thrones, u partnerstvu sa Mišel Klepton, kostimografkinjom serije, i Lisom Talgren, šeficom dizajna brenda Faberge, pretvara izvanrednu priču u neverovatne dragulje.

Nove kreacije su retki delovi istorije u nastajanju, koji će oduševiti fanove, spajajući umetničku genijalnost Faberge sa fantastičnim svetom jedne od najpopularnijih televizijskih serija 21. veka. Lansiranje ove kolekcije nakita prati jedinstveno Faberge x Game of Thrones jaje koje je predstavljeno u aprilu 2021. godine kako bi se poklopilo sa desetom godišnjicom debitantske epizode ​​hit serije, velikom prekretnicom nazvanom „The Iron Anniversary“. Jaje je prodato privatnom kolekcionaru za 2,2 miliona američkih dolara.

Nadovezujući se na popularnost ovog izuzetnog predmeta, opsežnija kolekcija nosivih komada inspirisanih serijom je prirodna evolucija ove kreativne saradnje.

Prvo „poglavlje“ u priči o luksuznom nakitu Faberge x Game of Thrones nosi naziv „Zmaj“ i sadrži pet dizajna, pri čemu je svaka kreacija ograničena na samo deset kolekcionarskih komada. Crna i crvena – boje kuće Targarijena, koje Deneris sve više prihvata kako njeno samopouzdanje raste tokom serije – su pretežno predstavljene. Ovo prisustvo crvene boje, koje je takođe simbol njenog vatrenog duha, uneto je u kolekciju korišćenjem tamnocrvenih rubina, dobijenih iz rudnika Montepuez u Mozambiku. Retko i dragoceno drago kamenje kombinovano je sa belim zlatom, ružičastim zlatom, dijamantima i crnim rodijumom u ovoj upečatljivoj kolekciji dramatičnih kreacija.

Mišel Klepton kaže: „Kolekcija je inspirisana snagom i ranjivošću Deneris i njenim odnosom sa njenim zmajevima, pokušavajući da izrazi ovu složenu ženu i njeno putovanje od siročeta u izgnanstvu do osvajačkog monarha i njenu potragu za Gvozdenim prestolom. Prelepo stoji uz nedavno Faberge x Game of Thrones jaje.”

„Kolekcija nakita Faberge x Game of Thrones „Dragon“ predstavlja različite aspekte mitskih stvorenja i dokumentuje njihovo putovanje u seriji zajedno sa Deneris. Od dizajna skeleta koji upućuju na skelete zmajeva smeštene u trezoru u Crvenoj tvrđavi u Kraljevoj luci, do kreacija koje prikazuju rubine kako bi nagovestile da su se zmajevi vratili i živi, spremni da udišu vatru. Prvo poglavlje ​​Zmaj je dizajn koji osvetljava niz dijamanata i rubina koji su metaforički planuli, pokazujući da su se zmajevi vratili i da su puni života“, rekla je šefica dizajna kompanije Faberge, Lisa Talgren o ovoj kolekciji.

Luxury Experience