Dijamantski prsten mogao bi da dobije 6 miliona dolara na Christie's aukciji

Tri očaravajuća, višemilionska dijamantska prstena predvodiće predstojeću Christie's aukciju Magnificent Jewels, koja će se održati u Njujorku 13. aprila.

Na aukciji će se naći blistavi prsten od platine poznat kao Fuchsia Rose koji ima potencijalno besprekoran ljubičasto-ružičasti dijamant od 8,82 karata u sredini i velike bezbojne dragocene kamenčiće sa obe strane. Redak i lep, očekuje se da će se Fuchsia Rose prodati po ceni od 4 do 6 miliona dolara.

Takođe, na aukciji će se naći fensi plavi dijamantski prsten težak 11,63 karata i živopisno žuti dijamantski prsten od 15,31 karata. Očekuje se da će prstenje koštati 2,5 i 3,5 miliona dolara, odnosno 1 milion - 1,5 miliona dolara.

U ponudi je i veliki broj prstenja sa bezbojnim dijamantima ako tražite nešto malo diskretnije. Uzmite, na primer, zadivljujući dijamantski prsten od 52,38 karata, za koji se očekuje da će se prodati po ceni od 1,3 i 1,8 miliona dolara.

Osim prstenja, aukcija uključuje vrhunsku kolekciju dragulja poput Bvlgari, JAR i Van Cleef & Arpels. Tu je i fantastična Art Deco narukvica brenda Cartier sa rubinima i dijamantima za koju se očekuje da će koštati između 200.000 i 300.000 dolara.

Još jedna zvezda aukcije je istorijski Tiffany & Co. “Subway” sat sa priveskom. Sat sa dijamantima i emajlom napravljen je u znak sećanja na otvaranje metroa u Njujorku. Na njemu se zapravo nalazi deo zemlje koji je snimljen pri postavljanju temelja u metrou 24. marta 1900.

Najbolji deo je što ove lepote možete videti pre nego što licitirate. Izložba kompletne prodaje biće u Christie's u Njujorku od 8. do 12. aprila.

Luxury Experience