Dekadentni luksuz nove Bulgari kolekcije nakita

Pre pojave baroknog razdoblja u svetu juvelirstva, svi komadi su predstavljali dominaciju emajla...

Ovaj divan period u nakitu otvorio je oblasti majstorskog sečenja i isticanja dragog kamenja zbog čega fini nakit izgleda poput pravog remek dela. Rimski juvelir Bulgari sada odaje poštu ovom periodu, uzimajući svoj vlastiti spektakularni grad kao inspiraciju, kako bi kreirali kolegiju koja oduzima dah i nadilazi sve nivoe lepote.

Tradicija je da Bugari brend svake godine daje svetu nekoliko divnih komada nakita i ova godina nije bila drugačija. Bulgari brend je na sjajan način otpočeo ovu godinu, predstavljajući svoju novu liniju haute nakita, pod imenom Barocko.

Kolekcija se bavi neistraženim aspektima baroknih motiva, dekora iz 16. veka, i neprestano razvijajućih elemenata prirode, stvarajući veličanstvenost uz upotrebu najređih dragulja. Sasvim sigurno možemo reći da je ovo jedna od najopsežnijih i najekskluzivnijih kolekcija haute nakita, koja sadrži pedeset fantastičnih komada, pri čemu je svako od njih inspirisan predivnim delom Rima.

Teško je odabrati jedan izdvojeni komad iz kolekcije Barocko, jer je svaki poželjniji i detaljniji od sledećeg. Međutim, već imamo svoju omiljenu pod kolekciju. Komadi u liniji „Colore“ istražuju dramatične dubine boje širokim korišćenjem lepršavih oblika u živim nijansama; linija Meraviglia ističe večne favorite kao što su rubin, safir, smaragd i dijamanti u komadima inspirisanim draperijom, čipkom i zavodljivim arabeskama.

Postoji nekoliko komada iz svake pod-kolekcije koji se sigurno izdvajaju, poput vrlo poželjnog prstena „Raggio di Luce“ iz linije Luce koji kao sjajno središte drži žuti dijamantski oblik u obliku zmaja. Još jedan vrhunac je „Lady Arabesque“ koja je možda poseduje najviše baroka u stilu sa ružičastim, ljubičastim i ružičastim draguljima koji su kontrastni nijansama zelene i zlatne.

Ogrlica 'Rosso Caravaggio' ističe se jednim mozabičkim rubinom od 10 karata, i deo je linije Meraviglia. Neverovatna je ne samo zbog izgleda (potrebno je 1.500 sati za njenu izradu), već i zbog toga što je dizajnirana da se razdvoji i pretvori u dve ogrlice. Takođe bismo posebno spomenuli upotrebu vrlo prijatnog i jedinstvenog okruženja koje se naziva „en Tremblant“ , a koje omogućava komadima da se zaista pomeraju kretanjem korisnika.