Christie's prodaje još jedan redak ružičasti dijamant

Fantastičan živopisno ružičasti dijamant od 13,15 karata je jedinstven zbog svoje nijanse i veličine.

Christie’s Magnificent Jewels aukcija će se održati sledećeg meseca, a ljubitelji nakita će imati priliku da postanu ponosni vlasnici impresivnog 13-karatnog živopisnog ružičastog dijamantskog prstena. Kamen ove vrste je redak među draguljima zbog svoje svetle nijanse i veličine - manje od 10 procenata ružičastih dijamanata teži više od jedne petine karata. Njegova procenjena vrednost se kreće od 25 do 35 miliona dolara.

Ova predivna ponuda dolazi nakon velikog 19-karatnog Fortune Pink dijamanta aukcijske kuće, koji je ranije ovog meseca kupljen za skoro 29 miliona dolara na događaju Luxury Week u Ženevi.

Fortune Pink dijamant je jedan od najvećih ružičastih dijamanata na svetu, nakon Pink Promise, koji je koštao 32 miliona dolara 2017. godine, i Winston Pink Legacy, koji je prodat za 50 miliona dolara 2018. godine i postavio je svetski rekord.

"Nakon uspeha Fortune Pink, ponosni smo što nam se obratio privatni kolekcionar i što smo u mogućnosti da ponudimo ovaj neverovatni dijamant na aukciji u decembru“, kaže u izjavi Rahul Kadakia, međunarodni šef za nakit aukcijske kuće Christie's. „Ova sezona je pokazala izvanredne rezultate za dijamante fensi boja, a ova posebna živopisna ružičasta je najvišeg kalibra.”

Ako želite da krišom pogledate dragi kamen pre nego što date svoju ponudu, možete da vidite dijamantski prsten izložen u zgradi Christie's Rockefeller Centra u Njujorku od 14. do 15. novembra, a zatim ponovo između 2. i 5. decembra. Prsten će biti takođe predstavljen u Hong Kongu od 25. do 28. novembra.

Prodaja veličanstvenog prstena počinje 6. decembra u 10 časova tokom događaja Luxury Week kompanije u Rockefeller centru.

Luxury Experience