Chanel proslavlja 100. rođendan svog najpopularnijeg parfema

Chanel No 5 je možda najpoznatiji parfem na svetu, koji je sada napunio sto godina…

Samim tim, Chanel brend odlučio je da na prigodan način obeleži ovu važnu priliku – prošle godine, oni su se pripremali za slavlje impresivnom lunarnom kampanjom, u kojoj je glavnu ulogu igrala Marion Kotiljard, dok su ovoga puta lansirali veličanstvenu dijamantsku ogrlicu njemu u čast.

Ogrlica je dobila ogromni dijamant težine 55.55 karata, zajedno sa 104 okrugla i 42 baget dijamanta, koji kreiraju veličanstveni profil bočice parfema. Veličanstveni dijamant je izuzetan u pravom smislu reči i proslavlja sve osobine parfema na najglamurozniji način. Ukoliko pogledate malo bolje, videćete da je njena kopča dizajnirana u obliku broja pet. Pored toga, ona je dobila i kaskadu kruškolikih dijamanata različitih dimenzija kao akcentne detalje.

Patris Legero, direktor Chanel Fine Jewelry Creation studija, dizajnirao je ovu ogrlicu: “Gabrijel Šanel prilazila je ovim univerzumima sa istim vizionarskim vrednostima, fokusirajući se na odvažnost i potragu za odličnošću. Želeo sam da ponovo otkrijem taj kreativni gest ovom kolekcijom, koja je osmišljena kao putovanje kroz meandre duše ovog parfema – od arhitekture njegove bočice, pa do olfaktorne eksplozije”, izjavio je.

Kao primer izuzetne kreacije, vrhunskog umeća, lepote i poželjnosti, ogrlica je takođe nešto što novac ne može kupiti – Chanel brend je odlučio da ovaj veličanstveni deo svoje istorije sačuva u svojoj pariskoj arhivi.