Chanel kolekcija nakita inspirisana Venecijom

Direktor juvelirskog odseka Chanel brenda, Patricija Legero, posetila je Veneciju sa blokom za skiciranje, koji je bio ispunjen veličanstvenim crtežima, opčinjavajućim bojama i neverovatnim dizajnima, koji su inspirisani svakodnevnim životom ovog grada…

Upravo tako je svet dobio novu Escale a Venise juvelirsku kolekciju sa čak sedamdeset komada nakita. Podeljena u četiri teme – Serenissime, Gran Canale, Isole della Laguna i Spirito di Venezia, ova linija savršeno predstavlja veličanstvene kanale, lagune i budni pogled venecijanskog Lava. Kroz blistave skulpturne kreacije i neverovatno drago kamenje, od lapis lazuli do safira i dijamanata, Chanel dizajneri predstavili su neverovatnu kolekciju koja je oda putovanjima u Veneciju gospođice Gabrijele Šanel.

Lav, kao simbol, svakako nije stranac u kolekcijama slavnog brenda, jer se više puta i ranije pojavio u njihovim kreacijama. Sa ovom kolekcijom, lav ponovo zauzima svoj tron u Lion Emblematique setu, u formi talismana, žutih safira okruženih zlatom i platinom, dekorisanih dijamantima.

Eblouissante ogrlica inspirisana je venecijanskom arhitekturom i delikatno u sebi spaja geometrijski dizajn pink spinela, belih dijamanata i bisera. Tamnoplava lapis lazuli ogrlica iz Constellation Astrale seta zaista je opčinjavajuća, dok je savršeni kontrast dobila u formi Volute Venitienne seta, koji je jedna od možda najbukvalnijih interpetacija grada, sa belim i plavim detaljima.

La Serenissime komplet u sebi sadrži predivne mozaike, palate i crkve. Glamurozni Volute Crosiere prsten omaž je vodi sa predivnim centralnim safirom koji je okružen žutim zlatom, oniksom i dijamantima.