Bvlgari broš koji je pripadao Elizabet Tejlor sada može biti vaš

Komad od 18-karatnog žutog zlata i platine sadrži ružičaste i plave safire, pored belih dijamanata...

Godine 2011. Christie's je ogromnu kolekciju nakita Elizabet Tejlor nazvao „Krunskim draguljima Holivuda“. Dok većina tih dragocenih komada ostaje kod kolekcionara, jedan od njenih cenjenih broševa sada je dostupan za kupovinu.

Komad od 18-karatnog žutog zlata i platine dizajnirao je italijanski draguljar Bvlgari i ukrašen je plavim i ružičastim safirima. Takođe je akcentovan kružno sečenim belim dijamantima, koji uravnotežuju jedinstveni dizajn cvetnog buketa. Njegovi svetlucavi safiri imaju ukupno 17,5 karata, dok dijamanti imaju 5,25 karata. Odražavajući boju i dramu, broš neprimetno zrači sofisticiranim dizajnerskim kodovima Bvlgari brenda.

Prodavac antikviteta iz Nju Orleansa M.S. Rau je nedavno kupio broš od privatnog kolekcionara koji je prisustvovao Christie's "Crown Jewels" aukciji 14. decembra 2011. u Njujorku. Tog dana, obe sesije su zaradile ogromnih 21,3 miliona dolara za svoj asortiman istorijskih dragulja i jedinstvenih kreacija.

Nekoliko sjajnih serija uključivalo je ogrlice Van Cleef & Arpels, narukvice David Webb, zlatnu futrolu Jean Schlumberger i Chopard minđuše sa dijamantima.

"Nikada o svom nakitu nisam razmišljala kao o trofejima“, rekla je britansko-američka glumica u svojoj knjizi iz 2002. Elizabet Tejlor: Moja ljubavna veza sa nakitom. „Ovde sam da se brinem o njemu i da ga volim, jer smo samo privremeni čuvari lepote.“

Za razliku od mnogih njenih koleginica, Tejlor je bila poznata po tome da poseduje svoje dragulje, a ne da ih samo pozajmljuje za posebne događaje. Mnoge od njenih cenjenih komada, u stvari, kupili su joj njeni muževi. Najpoznatiji komad nakita koji je bio u ličnoj kolekciji Elizabet Tejlor bio je dijamant u obliku kruške od 69,42 karata koji je postao poznat kao Tejlor-Barton dijamant kada ga je glumac Ričard Barton kupio za nju. Nosila je ovaj dijamant na dodeli Oskara 1970. godine.

Broš iz istaknute kolekcije nakita Elizabet Tejlor dolazi sa potpisom „Bvlgari“ i prodaje se po ceni od 88.500 dolara.   

Luxury Experience