Biserna ogrlica Odri Hepbern iz filma 'Roman Holiday' ide na aukciju

Nema mnogo, ako uopšte ima, onih koji bi mogli emulirati lepotu i eleganciju koju je Odri Hepbern prikazala u filmu "Roman Holiday", ali jedan kolekcionar će uskoro moći da nosi isti nakit kao ona u filmu...

Elegantna biserna ogrlice koju je nosila pokojna britanska glumica u filmu "Roman Holiday" iz 1953. godine ide na aukciju sledećeg meseca. Kreirao ju je Fürst, a očekuje se da će tokom Christie's Jewels Online: The Geneva Edit prodaje u novembru postići između otprilike 19.900 i 29.000 dolara (18.000–26.000 CHF).

Moric Fürst otvorio je svoj atelje u Torinu, Italija, 1850-ih godina, postajući vodeći juvelir za savojski dvor. Njegova porodica kasnije je otvorila prodavnice u Rimu, Đenovi i Milanu, cementirajući Fürsta kao poznato ime u periodu posle rata. Kako je popularnost rasla, juvelir je počeo da ručno izrađuje prilagođene dizajne za imućne klijente i holivudsku elitu.

Ovaj posebni biser može se primetiti na vratu Odri Hepbern u poslednjoj sceni filma "Roman Holiday". Film, koji prati mladu princezu En na putovanju samootkrića u Rimu, sadrži mnoge izvanredne kostime i dizajn nakita. Hepbern, koja je kasnije osvojila Oskara za svoju ulogu princeze, nosila je niz kraljevskih tiara, ogrlica i minđuša u filmu koje su samo pojačavale njen prirodni šarm.

Glumica je imala mnogo ikoničnih trenutaka sa nakitom tokom svoje karijere, kao što je nošenje čuvene petostruke biserne ogrlice u prvoj sceni filma "Doručak kod Tifanija" ili nošenje dijamantske Cartier ogrlice kao tiare u promotivnoj fotografiji za "Funny Face".

Hepbern je takođe volela nakit i u stvarnom životu. Često je nosila jednostavne ogrlice od bisera sa jednim nizom i biserne minđuše, savršeno odražavajući svoju filozofiju da "elegancija je jedina lepota koja nikada ne vene".

Jewels Online: The Geneva Edit će se održati od 3. do 16. novembra. Prodaja će uključivati niz retkosti od strane brendova poput Van Cleef & Arpels, Cartier i Boucheron, kao i izuzetnu privatnu kolekciju zlatnih pepita.

Luxury Experience