Virgil Abloh transformiše Louis Vuitton dodatke u održive

Tri modela muške kolekcije Felt Line napravljena su od ekološki prihvatljivih materijala.

Među ciljevima kreativnog direktora kompanije Louis Vuitton je postizanje 100% održive proizvodnje do 2025. godine u skladu sa planom LIFE360. Imajući to na umu, kolekcija konfekcije za jesen/zimu 2021. godine kompanije Louis Vuitton sadrži tri komada, Keepall, Keepall XS i Soft Trunk koji odražavaju praktičan, udoban i funkcionalan stil. 

Dodaci su napravljeni od materijala koji ispunjavaju i kriterijume održivosti i najviši kvalitet i sofisticiranost koji karakterišu brend. Virgil Abloh nudi novi dizajn za ikonične komade koji su predstavljeni od njegove prve kolekcije za Louis Vuittonom 2018. godine.

Osnovni materijal je sada sačinjen od 43% organskog pamuka i 20% reciklirane vune. Sastav tkanine je raznolik i pomalo nepredvidiv, što luksuznim predmetima daje još veću ekskluzivnost zahvaljujući jedinstvenom dizajnu. Sva tri modela imaju obrazac LV monograma, isprani i pomalo neravnomerni, koji se pojavljuje i nestaje pod uticajem lureks niti koje su nanete na tkaninu.

Postava je napravljena od 100% recikliranog poliestera, dobijenog u istom proizvodnom ciklusu kompanije, što brendu omogućava da maksimalno iskoristi sve svoje resurse. Lanci i uglovi torbi, napravljeni su od 70% plastike. Kaiševi i ručke ispunjavaju najstrože ekološke zahteve za štavljenje kože, sertifikovane od strane LWG (Leather Working Group).