Upoznajte Rock - prvu Hermes Birkin torbu za muškarce

Hermes Birkin torba je možda već dugo bila na ženskim listama želja, ali sa lansiranjem „The Rock“, postaje nezaobilazna i za muškarce.

To je postalo jasno na reviji Hermes jesen/zima 2022 na Nedelji muške mode u Parizu kada je francuski modni brend predstavio novi dodatak porodici Haut a courroies: Rock.

Po izgledu se ne razlikuje mnogo od veoma traženog Birkin modela. Može se pohvaliti prepoznatljivom siluetom, kao i trakama i kopčom koja osigurava njen sadržaj. Ono što je novo jeste privezak za ključeve koji povezuje ugao torbe sa džepom na prednjoj strani, kao i susedni džep sa rajsferšlusom u obliku sedla, koji aludira na nasleđe čuvenog brenda.

A tu je i oblik: kao i svaka Haut a courroies torba (ili HAC, skraćeno), ona je nešto viša i šira od tipične Birkin torbe. Za one koji nisu upoznati, HAC je prva Hermes tašna. Debitovala je 1892. godine, skoro vek pre nego što je Hermes napravio svoju kultnu torbu za glumicu Džejn Birkin. Međutim, među kolekcionarima, HAC se smatra najvećom Birkin torbom od svih.

Iako HAC nije nova, Rock svakako jeste. Izrađena od crne Evercalf kože sa utilitarnim detaljima, jasno je da je Hermes dizajnirao torbu posebno za muškarce. A tajming ne može biti savršeniji.

Širom sveta, sve više muškaraca prati korake trendsetera poput Kanjea Vesta, Farela i drugih. Nije iznenađujuće, s obzirom na to da Birkin već ima androginu privlačnost, pored vrhunske izrade i praktičnog dizajna. 

Dok je Hermes za sada predstavio torbu samo u jednom stilu, lako možemo videti da Rock postaje glavni proizvod za naredne sezone.