Umetnost izrade italijanske obuće

Nije tajna da Italijani znaju kako napraviti prelepe cipele.

Okruženi lepotom od kad je sveta i veka, Italijani se rađaju sa urođenim smislom za estetiku. Kada se tome doda podatak da je i italijanska koža nadaleko čuvena dobijete slavna imena obuće kao što su Santoni, Tod’s ili Stefan Bemer.

Međutim da li ste u toku sa novim imenima italijanske obućarske industrije? Postoji nova generacija brendova koji idu napred promovišući klasičnu italijansku estetiku, a brend Scarpe di Bianco je na čelu te kolone.

Osnovan 2009. godine od strane Vilijema Vajta, brend je tiho ustalasao modnu scenu Evrope sa svojim pažljivo kreiranim stilovima i tek počinje da gradi ime u Sjedinjenim Američkim Državama. Kao i većina italijanskih luksuznih brendova di Bianco kreira klasične muške cipele sa modernim tvistom. Tu nema sjajnih patina, ali svaka cipela je umetnost za sebe, bilo da se radi o klasičnim modelima, sportskim ili premijum modelima.

Stilovi se veoma malo razlikuju od linije do linije: Di Bianco Premium cipele su namenjene formalnim prilikama i izrađene su od vrhunske kože ažurirane u neočekivanim mornarskim plavim ili teksturnim kožnim detaljima, dok SPQR ("sport") kreira sportske, klasične mokasine ili udobne kožne čizme.

Ono što je konzistentno, međutim, jeste izrada cipela. Koža se ručno isteže, a gornji deo svake cipele se izrađuje oko 10 dana kako bi se obezbedila savršena udobnost podloge i osiguralo da će ove cipele izdržati kaldrmisane ulice ili trku s jednog aerodroma na drugi. Mnogi đonovi mokasina SPQR linije su izrađeni sa fleksibilnim đonovima koji prate kretanje stopala.

Patike i mokasine su opremljene sugharinom, plutom koja se ugrađuje u đon koji daje osećaj lakoće na nogama. Ukratko, ove ciple su dizajnirane imajući savremenog čoveka na umu, a izrađuju se samo od vrhunske True Grain kože.

N.V.T.

Izvor Robb Report

Foto Scarpe di Bianco