Svež pogled na sjajnu prošlost: Dior ponovo lansira kultnu torbu Lady Dior

Jedan nasumični poklon može preokrenuti svet, a za to postoje direktni dokazi.

Septembra 1995. otvorena je retrospektivna izložba Pola Sezana u Grand Palais u Parizu, pod pokroviteljstvom LVMH. Na dan otvaranja, prva dama Francuske poklonila je princezi od Velsa šarmantan i, što je najvažnije, ekskluzivan poklon - torbu DIOR, koja je u to vreme bila poznata pod nazivom Chouchou.

Modni aksesoar se od nepokolebljivih klasika razlikovao po modernom obliku i elegantnim oblinama, a takođe je dobro isticao ličnost svog vlasnika.

Princeza Dajana se prvi put sa ovom torbom pojavila 1996. godine na stepeništu u Buenos Ajresu. Fotografi su uhvatili trenutak pojavljivanja princeze od Velsa, a fotografije sa elegantnim aksesoarom postale su viralne i brzo su se proširile po celom svetu. Vredi napomenuti da se sa istom torbom, ali drugačijim modelom, princeza Dajana pojavila na Met Gala 1. decembra 1996. godine. Inače, iste godine je Dior odlučio da preimenuje torbu u Lady Dior, koja je u skladu sa „Lady Di“, nakon što je za to dobio dozvolu same princeze Dajane.

Ove jeseni, zahvaljujući Mariji Graciji Kjuri, kreativnoj direktorki kuće Dior, kultna torba Lady Dior, pravougaonog oblika, zaobljenih ručki, Cannage šavova i D, I, O, ​​R privezaka, predstavljena je u novim verzijama od Lady D-Lite do Lady D-Joy.

Ovaj kultni dodatak je dostupan u mikro, mini, malim i velikim formatima. Takođe su predstavljeni modeli kao što je Lady Dior All Over Stud, čiji je vrhunac igra nijansi i ukrasa. Međutim, torba ostaje klasik, napravljena u klasičnim plavim i crnim nijansama, upotpunjena svetlucavim kamenčićima na ručkama i poznatim slovima.

Luxury Experience