Svet je dobio novu najskuplju tašnu - sa plemenitom misijom i neverovatnom cenom

Skoro osam miliona tona plastike završi u našim okeanima svake godine i sačinjava 80 % morskog otpada koji ugrožava površine naših voda, ali i dubinske sedimente…

Morske vrste unose ili se mrse u plastični otpad, što dovodi do njihovih povreda ili smrti. Problem ovih dimenzija ne može biti rešen za jedan dan i zahteva velike investicije i napore. Jedna od investicija koju možete uložiti kako bi se ovaj problem rešio, jeste Boarini Milanesi luksuzna tašna, koja košta sedam miliona dolara.

Najskuplja tašna na svetu ima za cilj da podigne svest o potrebi za zaštitom naše prirodne sredine, ali svakako neće moći sama da reši taj problem, iako daje sve od sebe. Italijanski brend Boarini Milanesi lansira ovu tašnu i planira da donira 800.000 evra od prodaje svake od njih institucijama čija je glavna misija posvećena uklanjanju plastike iz okeana.

Ova tašna je definitivno mnogo više od običnog modnog aksesoara i duboko je povezana sa ličnom istorijom su-osnivača brenda, Matea Rodolfa Milanesija. On je želeo da proslavi ljubav prema moru koju je gajio njegov otac, a koji je preminuo kada je on bio tinejdžer. “Nekada smo svako leto provodili na moru, u Grčkoj ili Turskoj, i bio sam najsrećniji kada smo brodovima obilazili ostrva. Iako je masovni turizam tada bio samo misaona imenica, često smo viđali plastične flaše kako plutaju po vodi ili naftne mrlje koje potiču od tankera”.

Ultra ekskluzivna tašna kreirana je od materijala koji donekle opravdavaju njenu mamutsku cenu od sedam miliona dolara. Njena gornja ručka napravljena je od kože aligatora, a dekorisana je sa 10 leptira od belog zlata koji su ukrašeni safirima, dijamantima i Paraiba turmalinima. Tašne koje su definitivno plod ljubavi zahtevaju više od 1.000 sati rada kako bi bile kreirane, pa su zato predstavljene kao ograniečno izdanje od samo 3 komada.