Schiaparelli lansira prve luksuzne patike - Gold Toe Trainser

Gotovo svi brendovi odeće već nude patike koje prate najnovije streetwear trendove.

Modna kuća Schiaparelli ne želi da bude po strani i po prvi put lansira Gold Toe Trainser, patike koje predstavljaju kombinaciju slobodnog američkog stila sa francuskom elegancijom.

Nasleđe modne kuće Schiaparelli datira iz 1927. godine. Tada je osnivač brenda, Elsa Skjapereli, na tržištu predstavila ručno pleteni džemper, koji je stekao međunarodno priznanje, a američki Vogue ga je nazvao remek-delom. Ovo je navelo dizajnerku da proširi svoju ponudu i uključi kolekciju sportske odeće koja je bila i praktična i sa stilom.

Trenutni kreativni direktor brenda, Danijel Rozberi, održava reputaciju brenda zbog svojih smelih i jedinstvenih ideja. Jedan od njih je izvestan ulazak u streetwear modu. Šta je danas popularno na ulicama? Patike.

Inspirisane legendarnim modelom Converse Chuck Taylor, Gold Toe Trainers su prve patike brenda Schiaparelli. Kreativni direktor brenda dodaje da patike za njega imaju posebno značenje jer simbolizuju ko je on: Amerikanac u Parizu.

Patike imaju visok gornji deo u Ecru boji ukrašen zlatnim akcentima karakterističnim za Schiaparelli: zlatni trompe l'oeil prsti i pozlaćene rupice za pertle. Univerzalni dizajn patika čini ih pogodnim za sofisticiranu i ležernu odeću.

Luksuzna modna kuća je prvi put predstavila patike na reviji u Parizu prošlog septembra. Sada su dostupne za kupovinu na sajtu brenda Schiaparelli. Cena? 2.300 evra.

Luxury Experience