Savršena kombinacija zanatstva i mode

Loewe je pronašao vrlo neobičnog partnera za novu saradnju koja sadrži tkane kožne torbe, korpe i druge aksesoare - u pitanju je Sotheby's...

Povrh toga, saradnja ovog dinamičnog dua sadrži ručno izrađene glinene saksije, koje su dobile naziv Galician Chestnut Roasters. Kako bi dodatno proširili svoju posvećenost zanatstvu, novi asortiman istražuje umetnost tkanja u formi dekorativne i građevinske tehnike, kako kaže Džonatan Anderson. Kada se radi o aksesoarima, čuvena Balloon tašna, vrećice i mrežaste torbe dekorisane su interesantnim materijalima, dok je Elephant tašna kreirana od tkane rafije. Osim toga, Chestnut Roaster iz Galicije dolazi sa višestrukim perforacijama - "Otvori su funkcionalni, ali tekstura koju su kreirali idealno je igralište za raznovrsne tehnike tkanja", objašnjava Anderson.

Kao vid proslave nove kolekcije, Sotheby's predstavlja sedam Chestnut Roasters u svojoj aukcijskoj kući u Njujorku, koji su nastali kao delo grnčara Antonija Pereire, a reinterpretirani su od strane umetnika Arko iz Japana, Min Čen iz Kine i Laja Arkeros iz Španije. Izložba će biti otvorena do 12.maja.

Osim toga, Loewe brend je angažovao zanatlije, Idoiu Kvestu i Belen Martinez iz Španije i kreativce iz svog ateljea kako bi preradili ostale komade. Otvori 84 saksije bili su predmet eksperimentisanja uz pomoć tkanine, vrpce, kanapa, kože, vune, perja i slame.

Kako saznajemo, čitava kolekcija će biti dostupna za kupovinu od 27.maja.