Prva Salvatore Ferragamo torba napravljena od 100% održivih materijala

Salvatore Ferragamo povodom ovogodišnjeg Svetskog dana planete Zemlje lansirao je torbu Earth Top Handle, koja je inspirisana kultnom torbom Top Handle, koju je Fiamma Ferragamo kreirala devedesetih i bila je amblematična po svom dizajnu i funkcionalnosti.

Lansirana u ograničenom broju, Earth Top Handle odražava posvećenost kompanije poboljšanjima i inovacijama, ali i posvećenost odgovornom poslovnom modelu, zasnovanom na italijanskoj zanatskoj umešnosti i poštovanju životne sredine.

Držeći se ideje održivosti i prirodnih materijala, torba Earth Top Handle napravljena je od plute sa sertifikatom FSC, nudeći joj eteričan oblik i teksturu, jer je napravljena od prirodnog i obnovljivog resursa, koji ne oštećuje drveće.

Pored toga, njena obloga je napravljena od čistog platna, prirodnog i biorazgradivog materijala. Patent zatvarač i niti izrađeni su od 100% recikliranog poliestera, dok je boja torbe usavršena tretmanima na bazi vode.

 

Za ovaj projekat kompanija je sarađivala sa neprofitnom organizacijom Rete Clima, koja se bavi zaštitom šuma toskanske plute i koja je sertifikovana PEFC standardom. Na taj način postižu nadoknadu emisije ugljenika kroz akcije održivog upravljanja šumama na imanju Paganico, koje se prostire na 1.200 hektara u blizini Grosseta, Italija.