Prolećna kolekcija Balmain brenda ukradena pred Nedelju mode u Parizu

Pedeset komada odeće je nestalo nakon što je kamion koji je prevozio kolekciju otet, prema rečima Olivijea Rustena…

Pedeset komada odeće koji su trebali biti predstavljeni na reviji francuske modne kuće tokom Nedelje mode u Parizu kasnije ovog meseca nestali su nakon što je kamion koji je prevozio kolekciju otet, prema objavi na Instagramu kreativnog direktora Olivijea Rustena.

"Danas sam došao u kancelariju u 9 sati čekajući poslednje komade za našu reviju, našu Balmain reviju u septembru," napisao je dizajner. "Počeo sam da kreiram neke kombinacije s mojim timom i naš vozač nas je nazvao rekavši da ga je otela grupa ljudi."

Rusten je rekao da je vozač dolazio s aerodroma prema sedištu Balmain brenda kada je bio opljačkan. Dodao je da je vozač siguran. Marka planira da predstavi svoju kolekciju proleće-leto 2024. na reviji blizu Ajfelovog tornja 27. Septembra, pri čemu je Rusten naglasio da će događaj biti održan kako je planirano, ali je istakao da će to zahtevati veliki napor od njegovog tima i dobavljača

"Ovo je tako nepravedno," napisao je. "Moj tim i ja smo tako naporno radili. Radićemo još više, danju i noću, i naši dobavljači će raditi danju i noću, ali ovo je tako nepoštovanje."

Na Instagramu je usledila lavina podrške od kolega dizajnera i obožavalaca. "Šaljem ti svu svoju ljubav," napisala je Donatela Versaće. "Znam da ćeš ti i tvoja kreativnost biti sposobni da prevaziđete ovo." Dizajner Simon Port Žakmis takođe je komentarisao post rečima "Snaga".

Rusten se pridružio Balmain brendu 2009. godine. Tokom svoje decenije u kući, pariski dizajner je organizovao mnoge raskošne revije s više od 100 kombinacija na prikazu. Ranije ove godine, odlučio je da počne da organizuje intimnije revije s 250 gostiju i 52 kombinacije.

Luxury Experience