Predmet rasprave: nova Louis Vuitton torba u obliku aviona

Mnogi ljudi širom sveta razbacuju se svojim razumevanjem mode, klanjajući se čak i onim avangardnim komadima, čija upotrebna svrha većini ostaje sasvim nepoznata…

Jedan od tih komada je neobična Louis Vuitton torba, koja je toliko čudnovata, da je praktično po pojavljivanju uspela da probudi snažna mišljenja, posebno na Twitteru. Možemo slobodno reći da će se ljubiteljima aviona ili letenja ona definitivno dopasti, a posebno svima nama koji smo kao klinci sanjali o glamuroznom životu pilota ili stjuardesa. Nova torba je deo jesen/zima 2021 muške kolekcije i košta neverovatnih 39.000 dolara, što je bizarno poput njenog neobičnog oblika.

U odbranu torbe stali su brojni modni urednici i ljubitelji mode, koji tvrde da se ona ne sme posmatrati sa čisto utilitarističke, već sa umetničke perspektive. Nastala kao delo Virdžila Abloa, ona je deo njegove šeste kolekcije za slavni brend, po imenu Ebonics. Torbe u kolekciji vratile su na scenu slogan Tourist vs Purist, kom je Ablo bio posvećen kada je tek dospeo na kreativno kormilo brenda 2018.godine.

Kako Ablo objašnjava: “To je moj princip za moj pogled na svet kada stvaram. Turista je neko ko je voljan da uči i želi da vidi Ajfelov toranj kada dođe u Pariz. Purista je osoba koja zna sve o svemu”. Ipak, iza dubokog značenja ove poetske izjave, možemo se složiti da je avion-torba interesantna, iako je pomalo luckasta.

Šta biste u nju mogli da spakujete, i gde biste je poneli, posebno uzimajući u obzir činjenicu da je namenjena muškarcima, odlučite sami…