Prada i Adidas podižu partnerstvo na novi nivo novom Forum kolekcijom

Predstojeća saradnja Prade i Adidas Foruma je još jedan korak u spajanju streetwear sveta i luksuza. Dva brenda su se udružila da bi objavila najsvestraniji i najkreativniji par patika do sada, Adidas Forum patike, koje će biti dostupne u potpuno beloj ili potpuno crnoj boji.

Forum saradnja uzima elemente svakog brenda i spaja ih zajedno za izuzetno kreativnu i nosivu kolekciju. Za novu kolekciju, Adidas Three Stripes je pametno primenjen na neke od najpoznatijih Pradinih silueta, dok je Re-Nylon potpis italijanske modne kuće u velikoj meri predstavljen na svakom komadu, od torbi i dodataka do Forum patika.

Forum patike su treći Adidas par koji je dobio Prada makeover. Ovaj model prati modele Adidas Superstars 2020., Luna Rossa 2021 i Performance 2021. Na jeziku patika nalazi se odvojiva torbica, napravljena od Re-Nylona, koja ponosno nosi Pradin trouglasti logo na prednjoj strani. Brendiranje „Prada Milano“ velikim slovima krasi sam vrh jezika, a unutar patike — dva logoa saradnika nalaze se jedan pored drugog.

„Od samog početka našeg zajedničkog partnerstva, Forum je uvek bio deo naših razgovora,“ objašnjava Stefano Pjer Beruski, šef dizajna za Adidas, u izjavi. „Ne samo da je to jedna od najpoznatijih Adidasovih silueta, već smo se zajednički složili da bi to bio savršen arhetip za izražavanje našeg trećeg zajedničkog projekta.“

Re-Nylon materijal postaje vrhunac ove saradnje. Kao što je ranije pomenuto, nalazi se u svakom komadu, što je redizajnirana verzija Pradinog najlona sa potpisom koji se godinama koristi u proizvodima brenda. Prada je lansirala Re-Nylon 2019. godine, koji koristi reciklirano i prečišćeno plastično smeće iz okeana da napravi materijal. Prada je 2021. uspela u svom cilju da premesti celokupnu proizvodnju sa najlona na re-najlon.

Adidas i Prada će objaviti kolekciju Forum 13. januara preko Prada butika i onlajn na prada.com i adidas.com/prada.