Povratak legendarnih Dior cipela kreiranih u saradnji sa Rodžerom Vivijerom

Marija Gracija Kjuri redizajnirala je kultne cipele napravljene tehnikama iz budućnosti.

Za sezonu jesen/zima 2022/2023, Marija Gracija Kjuri odlučila je da kolekciju koju je kreirala za Dior nazove "The Next Era". Izbor nije nimalo slučajan. Modna revija je održana u vrtovima Jardin des Tuileries koji se nalaze pored muzeju Luvr i ono čemu su prisustvovali „svedoci“ je bio dokaz da se moda i tehnologija mogu lepo kombinovati.

Kolekcija je imala visokotehnološki identitet sa modelima koji su šetali modnom pistom noseći kreacije sa integrisanim tehničkim komadima koji su izgledali kao gedžeti, dok su nove tehnologije i tehnike korišćene za njihovo stvaranje.

Termin „Nova era“ koji se pominje u naslovu kolekcije, međutim, odnosi se i na odluku kreativne direktorke kuće da oživi jednu od najvažnijih saradnji koju je Kristijan Dior ostvario u svojoj karijeri. Naime, 1962. godine Dior je sarađivao sa obućarom Rožerom Vivijeom, a Marija Gracija Kjuri je redizajnirala kultne potpetice, dajući im naziv 62-22, koji se odnosi na 1962. i godinu njihovog povratka, odnosno 2022.

Potpetice 62-22 su dobile moderan visokotehnološki identitet tako što je Kjuri dodala kaiševe koji štite skočni zglob i prilagođavaju se stopalu i koristila neopren, tkaninu koju karakteriše stabilnost i fleksibilnost. Da bi kreirala ovaj novi model, Marija Gracija je sarađivala sa tehnološkim laboratorijama D-Air lab.

Čini se da krajnji rezultat kombinuje prošlost i budućnost mode, zanatsko umeće francuske kuće sa najnovijim dostignućima u modi i tehnologiji.

Luxury Experience