Polovna Hermes torba prodata za više od 150.000 evra

Da li će platforme za kupovinu polovnih stvari zameniti aukcijske kuće? Možda još uvek ne, ali podaci o prodaji koje su objavili stručnjaci za polovnu robu čine da se zapitamo. Na primer, Hermes torba Birkin Faubourg nedavno je prodata za 158.000 evra na platformi Vestiaire Collective, što je mnogo više od prosečne cene legendarnog modela ove luksuzne kuće.

Platforma Vestiaire Collective bila je domaćin jedne takve prodaje u maju, kada je model Birkin Faubourg koštao 158.000 evra, srušivši prethodni rekord postavljen šest meseci ranije drugom Birkin torbom koja je prodata za 112.000 evra.

Omiljena torba poznatih ličnosti, Birkin iz godine u godinu beleži rast cena, što predstavlja ne samo simbol bogatstva već i pravu investiciju za kolekcionare.

Željeni aksesoar, koji će 2024. proslaviti 40. rođendan, sada se kupuje svuda, a ne samo na aukcijama. Vestiaire Collective objašnjava da je prosečna cena Hermes torbe porasla za 15% u 2022. u odnosu na prošlu godinu. I to nikako ne sprečava kupce da posegnu dublje u svoje džepove. Prema platformi, pretrage Birkin torbi su porasle u proseku za 20% u odnosu na prošlu godinu, a prodaja je dostigla vrhunac u januaru 2022. sa povećanjem od 40% u odnosu na prethodnu godinu.

"Vanvremenske ili klasične tašne su sigurna investicija jer nikada ne izlaze iz mode i nikada ne gube na svojoj vrednosti“, objašnjava Sofi Hersan, suosnivač platforme. „Ovo nije prvi put da Vestiaire Collective prodaje izuzetno redak model Hermes torbe, što je svedočanstvo poverenja kupaca i kvaliteta usluge koju nudi platforma.

Jedan od razloga zašto je tržište polovne robe idealno rešenje za one koji sanjaju o jedinstvenom modelu je garancija da nećete dobiti falsifikat.