Patike Majkla Džordana „Last Dance“ obaraju sve aukcijske rekorde

Par patika Air Jordan XIII Majkla Džordana iz njegove sezone „Last Dance“ sa Čikago Bulsima ide na aukciju i očekuje se da će postaviti rekord sa prodajnom cenom od 4 miliona dolara.

Očekuje se da će jedan od najpoznatijih pari patika Majkla Džordana dostići rekordnu cenu na aukciji Sotheby's sledećeg meseca. Air Jordan XIII koje je NBA legenda nosila tokom svoje čuvene sezone „Last Dance“ biće na aukciji početkom aprila.

Zapravo, pored svoje poslednje sezone sa Čikago Bulsima, Džordan je nosio patike i tokom NBA finala 1998. godine, zbog čega stručnjaci procenjuju da bi konačna cena koju bi mogli da dobiju na predstojećoj aukciji dostigla 4 miliona dolara.

Patike za aukciju su par „Bred“ (crno-crvene) Air Jordan XIII koje je Džordan nosio u drugoj utakmici finala protiv Utah Jazz. Kako navodi aukcijska kuća, Džordan je odmah nakon utakmice potpisao patike i dao ih pomoćniku na terenu, koji je bio zadužen za održavanje svlačionice.

Air Jordan XIII možda nisu najpoznatije Jordan patike, ali se očekuje da će postati najskuplji par patika ikada prodat na aukciji ako ponuda dostigne granicu od 4 miliona dolara. Rekord trenutno drži par Nike Air Ships koje je Majkl Džordan nosio u zvaničnoj NBA utakmici, a koje je Sotheby's prodao za 1,5 miliona dolara 2021.

Air Jordan XIII patike su deo Sotheby's Victoriam online aukcije, koja će trajati od 3. do 13. aprila. Više informacija o aukciji možete pronaći na sajtu Sotheby's.

Luxury Experience