Prelep Adidas x Gucci kišobran košta 1300 dolara i neće vas zaštititi od kiše

Ali izgledaćete moderno kada ste mokri, garantovano!

O saradnji između dva modna brenda, Adidas i Gucci, dugo se pričalo i trendseteri su jedva čekali laniranje kolekcije. Međutim, jedan specifičan aksesoar se izdvojio. Novi luksuzni kišobran Adidas x Gucci trebalo je da bude barijera koja vas štiti od oluje, međutim, to je modni dodatak koji izaziva oluju.

Kišobran je nesumnjivo jedan od najlepših koje smo ikada videli uprkos ceni od 1.290 dolara. Atraktivan je kao i bilo koji drugi odevni komad poput džempera, suknje ili trenerke iz kolekcie koja je inspirisana tenisom, zajedno sa isprepletenim monogramom „GG“ i zelenim i crvenim trostrukim prugama. Najbolji deo je drška od breze u obliku slova G.

Uprkos svim ovim plusevima, ljudi u Kini su ogorčeni. Jing Daily izveštava da su korisnici interneta u Kini razočarani novim modnim dodatkom. Heštag za „kišobran koji nije vodootporan i prodaje se za 1.290 dolara“ prikupio je stotine miliona pregleda. Ovaj prelepi kišobran ne može da izdrži kišu i ne čini apsolutno ništa da zaštiti svog vlasnika od kiše. Poštovani brendovi nisu nikoga prevarili, jer opis na Gucci sajtu jasno kaže: „Imajte na umu da ovaj predmet nije vodootporan i namenjen je zaštiti od sunca ili dekorativnoj upotrebi.“

Ono što je razbesnelo kupce je činjenica brendovi nisu napravili nešto korisno za tu previsoku cenu. Kišobran koji vas ne štiti od kiše je uzaludan kao vazduh u bocama. Međutim, luksuzni brend je brzo reagovao i napravio promene na svom zvaničnom kineskom sajtu. Gucci je promenio naziv proizvoda iz „kišobran“ u „suncobran“.