Naočare za savršene šmekere

Proslavljene od strane glumca Džud Loua u filmu Talentovani gospodin Ripli i Marčela Mastrojanija, čuvene Persol naočare sada su se pojavile u novom izdanju…

Šta La Dolce Vita i Talentovani gospodin Ripli – dva filma sa veličanstvenim prikazom stila – imaju zajedničko? Osim snenih vizija Italje, u oba filma su se pojavile Persol PO3260 naočare, koje su nosili Marčelo Mastrojani i Džud Lou.

Sada, naočare ponovo dolaze na scenu, u formi ograničenog izdanja u Cobalto nijansi, sa sivim polarizovanim staklima i samo 200 dostupnih pari. Ovaj model je po prvi put predstavljen tokom šezdesetih godina prošlog veka, a novi život je dobio prošle godine. “Tražili smo ikonični model koji je bio snažno povezan sa našom suštinom. Ovaj odvažni acetatni ram odmah povezuje naš DNK sa svetom filma, na koji smo zaista fokusirani”, izjavio je Nils van Git, globalni direktor brenda.

Italijanske naočare dobile su pilotski oblik koji nije mnogo drugačiji od avijator modela, noseći na sebi Persol detalje u formi strelica i patentirani meflecto sistem koji poboljšava fleksibilnost acetatnog rama. Ono po čemu se novitet ograničenog izdanja razlikuje od klasičnog jesu njegove boje.

“Želeli smo da ponudimo boju koja bi se razlikovala od klasičnih Havana ili crnih opcija. Plava boja je deo našeg potpisa, i dala nam je priliku da kreiramo koloritni, ali opet ikonični proizvod”, izjavili su iz brenda.

Takođe, moramo naglasiti da je ovaj model naočara nosio i Stiv Mekvin u The Thomas Crown Affair filmu – “Persol je oduvek bio sinonim za nenaglašeni glamur. I dok ne možemo znati zašto su ih tačno odabrali gospodin Mastrojani i gospodin Lo, možemo predpostaviti da su oni to učinili zbog neverovatnog dizajna, koji je komplementirao generalnom izgledu karaktera”, objašnjavaju iz brenda.

Ukoliko želite da jedne od ovih naočara budu vaše – morate biti brzi. Ipak, ako ne uspete da ih se dočepate u ograničenom izdanju, znajte da će ih Persol prodavati u sedam dodatnih opcija boja, koje će u svakom slučaju dodati dozu italijanske nonšalancije vašoj pojavi.