Najskuplje cipele sveta koštaju 17 miliona dolara

Ljubav prema obući je snažna, strastvena i magična, ali ponekad i ona pređe granice svega onoga što možemo i ne možemo da zamislimo…

Često trošimo neverovatne količine novca na obuću, jer su nam potrebne savršene cipele za svaku priliku, za svaku odevnu kombinaciju i svaki period u životu. Ipak, da li biste dali 17 miliona dolara na par cipela sa visokim potpeticama? Ne, ne šalimo se, već vam predstavljamo cipele sa upravo tom cenom, nazvane Passion Diamond Shoes, koje su deo Jada Dubai nove kolekcije obuće, koja svakako svet mode osvaja svojim interesantnim ponudama.

Kreirane u saradnji sa Passion Jewelers, slavnim juvelirima iz Dubaija, ovaj par je kreiran od pravog zlata rukama zanatlija koji svakako znaju šta rade. Kako bi opravdali njihovu gigantsku cenu, ove cipele dolaze dekorisane svetlucavim D-Flawless dijamantom od 15 karata sa svake strane, zajedno sa dodatni 235 malenih lepotana koji krase otvor cipele, sve do onog dela gde se sastaju sa stopalom.

Najskuplje cipele sveta možete videti uživo, jer će one biti izložene u Burj Al Arab hotelu, zajedno sa ostatkom Jada Dubai nove kolekcije ekskluzivnih juvelirskih cipela. Na nesvakidašnjem događaju, pored ovih cipela će se naći i Diamond Pearl sandale sa cenom od 25.000 dolara, opčinjavajuće Ruby cipele sa štiklama i cenom od 27.000 dolara, kao i još jedan par dijamantskih i zlatnih cipela sa cenom od 27.000 dolara.

Ranije ove godine, Jada Dubai brend je predstavio svoju Royal kolekciju, sa ekskluzivnim parom dijamantskih cipela vrednih 300.000 dolara.

Na kraju ćemo vam samo reći da za sumu koju morate izdvojiti ako želite ove cipele, možete kupiti dvanaest Rolls Royce Phantom automobila. Čisto poređenja radi.