Must have aksesoar budućnosti - Burberry lansira zaštitne maske

Po svemu sudeći, maske će postati naši neizostavni aksesoari pri svakom izlasku iz naših domova…

Budućnost koju za sada možemo predvideti, neminovno sadrži maske, pa baš iz tog razloga, brojni ljubitelji mode se odlučuju da investiraju u stilizovane komade, koji će vas zaštititi i učiniti da izgledate zaista sjajno. Pošto maske pokrivaju više od polovine naših lica, možda nije sasvim apsurdna ideja njihovog brendiranja.

Slavni britanski brend Burberry, odlučio je da lansira prvu kolekciju svojih dizajnerskih maski u pravo vreme. Oni su ih kreirali u ikoničnom Nova Check dezenu, sa dve različite šeme boja – oker i svetloplava. Maske su dobile ikonični, vintage dezen, a održivo su proizvedene od recikliranih pamučnih vlakana, obezbeđuju efikasnost u filtriranju čestica (PFE) i dodatno su unapređene antimikrobialnom tehnologijom. Pažnja je posvećena i njihovim detaljima, jer oen dolaze sa vrećicama za nošenje napravljenim od istih materijala.

Burberry maske će vas koštati oko 118 dolara, što je, složićete se, poprilično visoka cena. Ipak, zarada koju će brend generisati njihovom prodajom, otići će u humanitarne svrhe, odnosno njihov Burberry Foundation Covid-19 Community Fund. Ovaj fond donira zaštitnu opremu bolnicama, a već je dao nekoliko donacija za istraživanje vakcina, humanitarnim organizacijama i kompanijama koje proizvode i distribuiraju zaštitnu opremu. One se već sada mogu kupiti putem sajta slavnog brenda.