Moonwalkers: Najbrže cipele na svetu izgledaju kao roleri i koriste veštačku inteligenciju

U istoriji mode i sporta bilo je na desetine patika, koje su s vremena na vreme sigurno obećavale da će poboljšati vašu udobnost i performanse, bilo da govorimo o trčanju, nekom drugom sportu ili jednostavno o vašim urbanim avanturama.

I dok u laboratorijama brendova Nike i Adidas neprestano eksperimentišu sa novim materijalima i inovativnim dizajnom, inženjerska kompanija iz Pitsburga sada dolazi sa velikim iznenađenjem, predstavljajući Moonwalkers: „najbrže cipele na svetu“.

Dizajn Shift Robotics menja igru i omogućava osobi koja nosi njihove mehaničke patike da hoda standardnim tempom, ali u isto vreme ubrzava svaki korak do tačke u kojoj je jednostavno hodanje ekvivalentno trčanju.

Patike imaju sistem prenosa veštačke inteligencije koji koristi algoritme za prilagođavanje koraku i čine Moonwalkers izuzetno udobnim. U stvari, pogon je kompatibilan sa bilo kojim (gradskim) terenom, tako da ove neobične patike mogu biti efikasne bilo na trotoarima ili neravnim brdima.

Prema tvrdnjama brenda, patike nude neverovatnih 250% povećanja brzine hodanja, što može pomoći pešacima da stignu do svog odredišta u rekordnom roku. Osim toga, zahvaljujući podesivim kopčama, Moonwalkers odgovaraju svakoj vrsti obuće, od patika do planinarskih čizama.

Jednosmerni motor distribuira snagu na osam plastičnih točkova, koji reaguju na prirodno kretanje svakog skočnog zgloba kako bi prešli između režima Shift (kreni) i Lock (zaustavi). Prednji deo omogućava stopalu da se prirodno savija u prstima, čuvajući pokretljivost i ravnotežu, dok elektronski višeslojni sistem zaštite kočnica omogućava da koristite stepenice, liftove i javni prevoz bez straha da ćete pasti. Naravno, nije često videti cipele sa USB-C napajanjem. Kroz priključak za punjenje Moonwalkeri mogu „putovati“ više od 10 km sa samo 90 minuta u utičnici.

„Hodajte kao što to obično radite, a naša veštačka inteligencija se prilagođava vama“, objašnjava kompanija Shift Robotics. „To nije vožnja rolera, to je stvarno hodanje, tako da nisu potrebne nove veštine učenja. Da biste hodali brže, samo hodajte brže. Da biste usporili, hodajte sporije. Da biste stali, samo prestanite da hodate.“

Moonwalker mogu biti vaše po ceni od 1.099 i 1.299 dolara, a isporuka se ne očekuje do aprila sledeće godine.

Luxury Experience