Manolo Blahnik & Birkenstock sarađuju na drugoj kolekciji papuča iz snova

Udobnost se susreće sa visokom modom!

Nakon pandemije, svet mode je uglavnom podeljen na dva tabora kada je u pitanju oblačenje - udobnost ili glamur. Prvi je rezultat sklonosti prema papučama i širokoj odeći na koju smo navikli tokom karantina, dok je drugi spreman za povratak 'normalnom' životu koji zahteva štikle do neba i sve ostale moderne odevne komade koji su dugo bili u ormaru.

I SS22 i AW22 sezone su dokazale da je modni svet još uvek veoma podeljen po ovim linijama, ali jedna veoma uzbudljiva saradnja je tu da konačno premosti jaz – Manolo Blahnik i Birkenstock.

Ranije ove godine, kultni španski dizajner Manolo Blahnik udružio je snage sa uvek pouzdanim brendom Birkenstock kako bi kreirao kolekciju cipela koja spaja visoku modu, luksuz i kreativni njuh sa kvalitetom i funkcijom.

Kolekcija je predstavljala klasične Arizone i Bostone papuče izrađene od bogatog pliša u tonovima dragulja sa ukrašenim kopčama i, što nije iznenađujuće, cela serija je rasprodata za nekoliko sati. Oni koji su propustili prvu kolekciju od tada pokušavaju da se dočepaju para papuča, a cene preprodaje dostižu i više od 1.000 funti.

Dobra vest je da je dizajnerski duo sada najavio drugu kolekciju iz svoje saradnje i ona će se pojaviti u prodavnicama i na sajtovima brenda 23. juna.  

Srećom, dobili smo kratak pregled novih stilova i prilično smo sigurni da će ove papuče biti hit leta. Ovog puta, to je čisto monohromatska afera sa tufnama, luksuznim detaljima i modernim providnim PVC-om, savršenim za izležavanje pored bazena i za kombinovanje sa lepršavim haljinama tokom toplih letnjih večeri.

Kolekcija sadrži ukupno četiri stila, uključujući Birkenstock Arizona i Boston klompe. Arizona papuče su dobile PVC makeover u beloj i crnoj boji, savršene za dane na bazenu ili plaži, dok klompe stižu sa crno-belim tufnicama, koje se mogu videti i na novim Rodra sandalama. Svaka silueta je upotpunjena prepoznatljivim Birkenstock detaljima - kopčama na gornjem delu i kaiševima.