Luksuzne patike napravljene od kukuruza!?

Ranije ove godine, Gucci je unapredio tržište luksuza svojim ekološki svesnim praksama kreirajući sasvim novi, revolucionarni materijal nazvan Demetra, koji kombinuje kvalitet, mekoću, istrajnost i prilagodljivost, a da pritom ne nanosi nikakvu štetu našoj planeti…

Njihove stope sada prati Louis Vuitton, sa svojim prvim eko-dizajniranim patikama koje su napravljene, ni manje ni više, od kukuruza. Sa svojim novim Charlie patikama, predstavili su nam materijal po nazivu Biopolioli, plastiku baziranu na kukuruzu, koji se koristi za kreiranje ovog osnovnog, ali opet upečatljivog unisex dizajna. To nije sve – đonovi ovog modela sastoje se od 94 % reciklirane gume, dok su pertle takođe kreirane od recikliranih vlakana.

Francuski luksuzni brend shvatio je svoju ulogu u očuvanju prirodne sredine veoma ozbiljno. Kutija u kojoj ove patike dolaze takođe je kreirana od sasvim recikliranog kartona i postaje kesa sa ručkom. Po svemu sudeći, u kreiranju ovih eko-patika, Louis Vuitton je dao sve od sebe. Charlie patike se proizvode u Louis Vuitton radionici u Fiesso d’Artico u Italiji. Ponuđene su u samo jednoj boji, dok crni i sivi akcenti krase obe verzije – plitku i duboku.

Još nekoliko luksuznih brendova upustilo se u tranziciju prema održivoj proizvodnji. Hugo Boss je osvojio dosta poena kreirajući svoje prvo odelo bez životinjskih proizvoda. Stella McCartney i Adidas sarađivali su na veganskoj Stan Smith verziji 2019.godine. Na kraju, možemo reći da se nove Louis Vuitton patike mogu kupiti po ceni od 1.080 dolara u plitkoj verziji, odnosno 1.130 u dubokoj, i već sada su dostupne u njihovim buticima širom sveta.