Louis Vuitton x Nike Air Force 1: Novi kralj patika

Louis Vuitton je prošlog petka predstavio svoju kolekciju proleće/leto 2022. i mnogi fanovi su bili oduševljeni videvši saradnju francuske kuće sa brendom Nike i novim patikama Air Force 1.

Patike su dostupne u 21 boji, uključuju Air Force 1 Mids i Air Force 1 Low modele. Patike su dekorisane otiscima monograma sa potpisom kompanije Vuitton, na jeziku patike se nalaze reči „AIR“ i „LACET“ (francuska reč za vezice). Dizajnirao ih je Virgil Abloh, koji je poznat po svojoj sklonosti ulivanju streetwear elemenata u carstvo luksuza. Patike će biti kolekcionarski komad kada budu puštene u prodaju.

U svojim izjavama o novoj kolekcija francuska kuća je izjavila: „Za proleće/leto 2022. Virgil Abloh sarađuje sa Nike-om, spajajući klasične kodove patika sa oznakama i materijalima Louis Vuittona u znak poštovanja prema hip-hop kulturi.“

Za sada detalji o Louis Vuitton Air Force 1 još uvek nisu poznati i sve što sada moramo da uradimo je da sačekamo. Slično kao i njegovi rođaci u Dioru, gde je Kim Jones stvorio veoma popularne Air Diors, očekujemo da će patike biti rasprodate čim se nađu na policama.