Louis Vuitton predstavlja peto izdanje kolekcije Artycapucines

Može li moda biti umetnost? Louis Vuitton dokazuje da može i po peti put predstavlja kolekciju Artycapucines, nudeći svoju torbu Capucines kao platno za savremene umetnike.

Svaki od umetnika je na svoj jedinstveni način predstavio vizije klasične i bezvremenske torbe Capucines. Torba Louis Vuitton Capucine lansirana je 2013. godine, dok je ova umetnička saradnja započela 2019. godine, a Capucine je vrlo brzo postala najprodavanija torba modne kuće. Ime je dobila po ulici Neuve-des-Capucines u kojoj je Louis Vuitton otvorio svoju prvu prodavnicu davne 1854. godine.

Pet najnovijih modela jedinstvenog dizajna svedoče o sposobnosti kolekcije da poveže talenat umetnika sa vizijom luksuzne modne kuće. U projektu su učestvovali umetnici - Bili Zangeva iz Južne Afrike, poljska slikarka Eva Juszkievicz, američka umetnica Liza Lou i francusko-srpski umetnički par Tursic & Mille. Mini Artycapucines primerak kineskog umetnika Zipinga Vanga najmanja je torba u dosadašnjoj kolekciji, i primer je pačvork dizajna i intarzija u jarkim bojama.

Na pitanje može li moda biti umetnost, ova kolekcija potvrđuje da može, a pet novih modela se sada pridružuje kolekciji koja je sačinjena od 29 predstavljenih komada.

Sve torbe iz kolekcije Artycapucines za 2023.godinu, predstavljene su u posebno dizajniranim kutijama i biće dostupne u ograničenom izdanju od samo 200 komada.

Luxury Experience