Louis Vuitton predstavlja četvrto izdanje Articapucines torbica

Umetnost zaista može da se nosi, a to nam omogućava brend Louis Vuitton svojim Capucine torbama!

Brend je nedavno lansirao četvrto izdanje serije Articapucine u saradnji sa talentovanim umetnicima. Zapravo, Louis Vuitton je pozvao šest vodećih savremenih umetnika da transformišu Capucine torbe i od praznog platna kreiraju umetnička dela ograničenog izdanja.

Ameli Bertrond, Danijel Buren, Ugo Rondinone, Piter Marino, Park Seo-Bo i Kenedi Janko uneli su svoje jedinstvene kreativne vizije u bezvremenski dizajn torbe.

Ameli Bertrand je dizajnirala torbu koja svetli u mraku i inspirisana je zadivljujućim zalascima sunca njenog rodnog grada Kana i predstavljena je u smelim ombre nijansama.

Koristeći crno-bele pruge, zaštitni znak francuskog umetnika Danijela Burena, njegova kreacija se poigrava prepoznatljivim temama u genijalnom konceptu „dvostrukog dizajna“.

Švajcarski umetnik Ugo Rondinone je predstavio šaren dizajn koji je omaž motivima klovna i duge koji se često nalaze u njegovom opusu. Kreirao je razigranu torbu u stilu harlekina prekrivenu sa preko 14.000 ručno ušivenih perli.

Piter Marino je ostao veran svojoj ljubavi prema arhitekturi kreirajući svoju verziju inspirisanu srednjovekovnim kovčegom koji je pronašao u Veneciji. 

Bogato ukrašena torba korejskog umetnika Park Seo-Bo predstavlja jednu od njegovih slika iz 2016, „Ecriture“ koju je naslikao zajedno sa svojim unukom.

Kenedi Janko je rekonstruisala siluetu koristeći 3D štampanu kožu i metalnu patinu koju su ručno naneli italijanski zanatlije.

Kreacije umetnika lansirane su prošle nedelje po ceni od 10.500 dolara. Svaka torba će biti predstavljena u sopstvenoj posebno dizajniranoj poklon kutiji i biće dostupne u ograničenom izdanju od samo 2002 komada. 

Luxury Experience