Kreativnost ili potpuni promašaj: bruklinski studio kreira obuću od Hermes Birkin torbi

Ukoliko su vas Jesus Shoes cipele bruklinskog brenda MSCHF ostaviel bez teksta, verujemo da će vas njihove najnovije Birkenstock sandale navesti na suze…

Sa cenama koje idu između 34.000 i 76.000 dolara, ove snadale mogu se proglasiti za neke od najskupljih u čitavom svetu, a kreirane su uništavanjem Hermes Birkin torbi u vrednosti od 122.500 dolara. Sandale, iako lepe, nateraće vas da zaplačete zbog njihove cene, ali i zbog činjenice da je gumeno-plutani đon Birkenstock modela uparen sa kožnim gornjištem od perfektno dizajniranih i namerno isečenih besprekornih Hermes Birkin torbi.

Morate takođe znati da njihova cena ne uključuje vrednost đona, kopče i samog proizvodnog procesa. Papuče napravljene od uništenih Hermes tašni dolaze u  crvenoj, beloj i bordo boji, a cena svakog dizajna varira od modela koji je korišćen – ili bolje rečeno uništen – za njihovu proizvodnju.

Brend nastavlja svoj nestašluk kopirajući ikonično Hermes narandžasto pakovanje, a kako stoji na njihovom sajtu: “Kada brendovi sarađuju, oni prepliću svoje filozofije, radove i akcente. Logo se menja ovde, brend boja tamo. Na kraju, šta od početnog proizvoda ostaje? Ova priča sa Birkenstock doduše nije saradnja, pre bismo je mogli nazvati transuptancijacijom”.