Kombinacija utilitarizma i visoke mode u novoj Burberry kolekciji

Moderni komadi odeveni u kamuflažni dezen…

Nakon što su skoro lansirali esencijalne komade u svojoj Future Archive capsule kolekciji, Burberry se sada vraća na scenu svojim novim jesen/zima 2021 Pre-Collection lookbookom. Ovoga puta, Rikardo Tiši bio je inspirisan otvorenim prostorima, uz upečatljive dezene, uključujući maskirni i karo.

“Ovo je moja uniforma za otvorene prostore. Moja ljubav prema svim kontrastnim elementima prirode istražena je i reflektovana u ovoj kolekciji, kombinujući romantiku i lepotu našeg okruženja, sa korisnošću i praktičnošću”, objasnio je on. “Bio sam inspirisan bogatim nasleđem tradicionalnih britanskih pravila oblačenja: promenio sam kamuflažne dezene tako da se harmonično spajaju sa prirodnim okruženjima i kombinovao ih sa strukturnim krojevima i romantičnim cvetnim dezenima, Broderie Anglais akcentima i referencama iz životinjskog kraljevstva”.

Rezultirajuće kreacije predstavljaju mešavinu korisnosti i visoke mode. Kombinezon sa višestrukim džepovima dolazi sa kaišima koji se obmotavaju oko nogu i struka, sa vojnom temom koja je dodatno istražena na postavljenim kaputima. Doprinoseći lookbooku, višebojni kamuflažni dezen osvojio je perjane jakne i tehničke pantalone. Markantni detalji takođe su predstavljeni akcentnim narandžastim i zelenim nijansama na odelima.

Celu kolekciju možete videti u našoj galeriji.