Kako Maison Margiela planira da osvoji leto

Klasične Leather Tabi High patike, dobile su novu ulogu u ovoj modnoj sezoni…

Maison Margiela i Reebok duže vreme sarađuju i zajedno osvajaju svet, a njihov najnoviji model predstavlja patike koje su delom duboke, a delom kreirane kao gladijator sandale. Koristeći ikonični Marigela dizajn sa podeljenim prstima i Reebok Classic Leather patike za trčanje, siluetu koja je originalno predstavljena 1985.godine, duo je sada kreirao Classic Leather Tabi High. Dalje prerađujući patiku, dugogodišnji saradnici su dodali sečene detalje sa strane i oko skočnog zgloba, začinjavajući ih vajbom koji nas asocira na sandale.

Sečeni detalji patika prate tradiciju decortique, koju je razvio Džon Galijano, kreativni direktor brenda Maison Marigela. Tehnički izraz predstavlja uklanjanje svih detalja sa jednog komada obuće ili odeće – u slučaju Leather Tabi High, radi se o kožnim panelima, koji su skinuti taman toliko da otkriju skelet patike.

Na kraju, možemo reći da je ovaj model dostupan u četiri boje: crvenoj, beloj, crnoj i Bianchetto, a već sada se mogu kupiti po ceni od 595 dolara.