Japanski čarobnjak za cipele na koje čeka čitav svet

Cipele tokijskog majstora obuće, Johi Fukude, smatraju se među najcenjenijim na planeti. Toliko su dobre, da za njih postoji lista čekanja od čak tri godine.

Tajna o majstoru koji izrađuje izuzetne cipele, koje se prepoznaju po neverovatnim detaljima, više nije tajna. Japanac Johi Fukuda izučavao je veštinu od najboljih majstora u ateljeima slavnih proizvođača u Londonu kao što su John Lobb, Forsun & Son, i George Cleverly.

Zajedno sa samo 5 saradnika, Fukuda je u stanju da proizvede 10 pari obuće mesečno, a već 200 njih čeka na svoj poručeni par obuće. Što znači da vam treba oko tri godine da biste dobili cipele koje ste poručili.

Neka vas onda ne čudi podatak da ćete za svoj omiljeni par obuće koju potpisuje Fukuda morati da platite $4,600 ili čak $12,000 ukoliko se radi o nekoj egzotičnijoj koži.

Ukoliko vam je previše da za ove jedinstvene cipele izdvojite ovu sumu novca, možda vas obraduje vest da Fukuda sarađuje sa njujorškim brendom The Armoury gde ready-to-wear cipele sa Fukuda potpisom možete pazariti po ceni od $2,300, dok za made-to-order obiću morate izdvojiti $2,700.

N.V.T.

Izvor Robb Report